Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Μη μου τους κύκλους τάρατε

Σήμερα η ιστορία γράφτηκε από την ανάποδη. Αντί να σκοτωθεί ο με κύκλους ασχολούμενος και με αυτούς σφικταγκαλιζόμενος, σκοτώθηκε αυτός που επεχείρησε τους κύκλους να ταράξει.

Διεγράφει ο βουλευτής της ΝΔ Δαιλάκης επειδή τάραξε την σκέψη του πρωθυπουργού εκφράζοντας τη γνώμη του ότι ο στενός του κύκλος, Ρουσσόπουλος-Αγγέλου, κάνουν κακό στη Νέα Δημοκρατία και για το καλό του κόμματος πρέπει να απομακρυνθούν.

Εξέφρασε την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και κυρίως των ανθρώπων που τον εξέλεγξαν. Το νόημα του κοινοβουλευτισμού είναι ότι επειδή δεν μπορούμε όλοι οι πολίτες να εκφέρουμε τη γνώμη μας εκλέγουμε κάποιους αντιπροσώπους μας οι οποίοι είναι η φωνή μας στη διαχείριση των κοινών. Ποιός πληροφόρησε τον σύγχρονο Αρχιμήδη ( η παρομοίωση αφορά μόνο τη φράση του τίτλου, για να μην παρεξηγηθώ) ότι έχει το δικαίωμα να βάλει φίμωτρο στο βουλευτή και μέσω αυτού στις χιλιάδες των πολιτών που εκπροσωπεί;
Και από πότε μια διαφωνία για τους κύκλους του πρωθυπουργού και όχι για αυτόν τον ίδιο αποτελεί αιτία διαγραφής από το κόμμα;

Το κακό για τον υπερασπίζοντα με κάθε θυσία κύκλους είναι πως κύκλος είναι και η δική του διαδρομή και ο κύκλος αυτός έτσι που πορεύεται, πολύ σύντομα θα κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: